Az egyik legsikeresebb könyv a világon Stephen R. Covey, A kiemelkedően sikeres emberek 7 szokása. Nagyon hasznos tippeket tartalmaz arra vonatkozóan, hogy mi az a néhány dolog, amit a sikeres emberek tudatosan csinálnak. Ennek mintájára összeszedtem azt a néhány dolgot, amit a középszerű emberek hasonló módszerességgel csinálnak.

Őszintén szólva tök középszerű voltam. Akkor vált ez egyértelművé számomra, amikor egy kicsit közelebbről megnéztem a sikereimet és a kudarcaimat. Összességében azt tudom mondani, hogy az igazi különbséget a középszerű viselkedés jelentette közöttük.

A kiemelkedően középszerű emberek 7 szokása

 

2012-11-20

1. Halogatás
Halogatás az, amikor az agyad azt mondja neked, hogy egy kis pihenésre van szükséged, át kell gondolnod mi is a teendő. Ez rendben van így, azonban a halogatás oka egyáltalán nem mindegy. Lehet, hogy több gondolkodásra van szükség; lehet, hogy fejlődnöd, tanulnod kellene még; lehet, hogy nem szereted a munkádat; lehet, hogy nem bírod az ügyfeled vagy a projektet; lehet, hogy egyszerűen csak pihenésre van szükséged. Ha tudod az okot, akkor könnyebb megtalálni rá a megoldást.
Általában azokat a dolgokat halogatjuk, amiket a legfontosabb lenne megoldanunk. Onnan tudod, hogy nem oldottad meg jól, hogy állandóan visszajön és sokszor hoz magával további cimbó-problémákat is. Az ilyen típusú dolgokat ne halogasd!

2. Multi-tasking
Sokszor hallom, hogy a nagyszerű emberek képesek egyszerre több dolgot is csinálni. Nem tudom, nekem elég nehéz autóvezetés közben okostelefonon emailezni. Pedig ez az, amit a legtöbbünk egy ponton elkezd csinálni.

Lehet, hogy a kiváló emberek képesek erre, de sajnos a legtöbbünk nem kiváló (99%-unk nincs benne a felső 1%-ban), szóval sokkal hatékonyabb, ha egyszerre egy feladatra koncentrálsz. Egyszerre csak egy dolog kösse le a figyelmedet. A sikeres emberek nagyon jól priorizálnak, sokszor annyira jól, hogy nem csinálnak semmit, nem rohannak, nem pánikolnak, és a csendből egyszercsak megszületik az ötlet.

3. Félelem a hibázástól
Többségünk gyakran hibázik. Nem mindig, de gyakran. Ilyenkor az a gond, hogy tanulni akarunk a hibáinkból. De gondold meg, igazából mit tudsz tanulni belőlük? Pusztán annyit, hogy a dolgok hogyan nem működnek. Azt, hogy a dolgok hogyan működnek számodra, a sikereidből tudod megtanulni. Érdemes az időd nagyobb részét a sikereid tanulmányozására fordítani, semmint azon rágódni, hogy min buktál el. Talán két tanulság lehet a kudarcban: az egyik, hogy megtanulod, hogy mi az, amit a jövőben el fogsz kerülni, a másik, hogy megtanulod a kudarc kezelésének pszichológiáját. Nem vitatom el, néha ezt is jó tudni. Mivel azonban nem a hibázás lényeg, ezért nem kell félni tőle.

4. Ötlettelenség
Manapság mindenki coach. Semmi eredetiség nincs abban, hogy fogsz egy divatos matricát, ráragasztod a mára eladhatatlanná vált tevékenységedre, "oszt had szójjon". Ilyenkor a piac arcára kellemes derű ül ki, hogy milyen görcsösen próbálsz a felszínen (vagy felszínes?) maradni.
A legjobb ötlet az, amikor veszel két régi ötletet, aminek semmi köze egymáshoz, bezárod őket a hálószobába, hogy szexeljenek és üzletet építesz a fattyú gyerek köré, aki annyira ronda volt, hogy bottal se piszkálták volna meg. Nézd meg a Twitter-t: hozd össze az internetet az SMS-sel. Legyűgöző, nem? Vagy az Ebay-t e-kereskedelem + aukció. Ronda, de működik. Vagy ha Justin Biber énekelné az Imagine-t...

5. Rossz kapcsolatépítés
Ismered azt az embert, aki a konferencián a szünetben egyedül kávézik a sarokban? Ő az egyik legnagyobb koponya a saját területén, de túl félénk ahhoz, hogy beszélgessen másokkal.
A sikeres emberek sok kapcsolatot építenek, konferenciákon, üzleti klubokban, interneten, munkahelyen, sőt még versenytársaknál is. Mikor van erre idejük? Munkaidőben, mert ez a munkájuk része. A középszerű emberek ledolgozzák a napi 8-10 órát, aztán hazamennek pihenni. Ne érts félre, nem az a gond, hogy hazamennek, hanem az, hogy teljesen kihagyják a mindennapokból a kapcsolatépítést.

6. A válasz: igen
Annak ellenére, hogy azt gondolom, az embereknek segítőkésznek kell lenniük, nem kell felégetni hidakat maguk mögött, időről-időre nemet kell mondani. Sokszor a látszólag jó lehetőségekre is. Egyszer az egyik ügyfelem megkért, hogy segítsek neki, mert mindössze két napja volt hátra, hogy levezényeljen egy nagy workshopot. Ennyi idő alatt nem tudtam volna rendesen felkészülni rá, így nemet mondtam. Néhány telefonos egyeztetés után azt mondta, hogy most nagy szarban hagytam, de nagyon tisztel azért, hogy nemet tudtam mondani. (Azóta is nagyon jó ügyfelem.)
Ha nem akarsz középszerű maradni, ki kell tudnod választani, hogy mi az igazán fontos, minek van prioritása a munkádban. Nem kell minden lehetőséget megragadnod, amit eléd sodor a sors. Inkább legyél büszke arra, hogy tudsz priorizálni és ezért elérsz bizonyos dolgokat.

7. Rossz emberismeret
Malcolm Gladwell Blink c. könyvében csodáltam azokat az embereket, akik másodpercek alatt kiváló következtetéseket hoztak egy adott szituációról.
Őszintén szólva nem hiszem, hogy a legtöbbünk képes lenne erre. A sikeres emberek inkább lentről építkeznek, nem bíznak az első benyomásukban. Arra törekszenek, hogy jobban megismerjék az üzletfelüket, a motivációit, megpróbálnak azonosulni a helyzetével. Nem hisznek a pletykáknak, amíg nem ismerik pontosabban a sziutációt; alaposan feltérképezik a másikat, mielőtt bármit is vesznek tőle vagy eladnak neki. Ezzel szemben a középszerű emberek túl gyorsan hoznak konklúziót, mert nem mérik fel annak a kockázatát, hogy kivel dolgoznak együtt, így aztán sokat szívnak.